Livesänd podcast, the Broccoli Tree och solbilsäventyr

Julhelgen nalkas, men innan det är dags att ta några dagar ledigt bjuder Jönköping University den 16 december på en händelserik onsdag på campus. Vad sägs om trädet som är Jönköpings största Instagramkändis, en resa genom Australien eller vara publik i en livesänd forskningspodcast?

Vertikala samtal på campus

Det blir heta debatter i decemberkylan när satsningen Vertikals flyttar ut på högskolans campus för årets sista inspelning av podden Vertikala samtal. Kom och var med när forskare och andra gäster diskuterar högaktuella ämnen. Under inspelningen kommer podcasten Vertikala samtal att titta närmare på frågan ”Vart tar forskningen vägen?” Varje år produceras enorma mängder forskning, men en avhandling når sällan en spridning i bredare kretsar. Vems är ansvaret; forskarnas eller mediernas?

Podden kommer även att behandla integrationsfrågan. Hur ser läget egentligen ut i landet? På vilka platser ökar segregationen och vilka har hittat lösningar på denna svåra utmaning? Vilket ansvar har företag, kommuner och stat för att inkludera så många som möjligt?

Patrik Svedberg och The Broccoli Tree

En morgon 2013 passerade Jönköpingsfotografen Patrik Svedberg ett pilträd vid Oset i Huskvarna och bestämde sig för att fota det med sin iPhone. Efter ett tag gav Patrik det broccoliliknande trädet ett eget instagramkonto, @thebroccolitree, och började dokumentera det i alla årstider och i alla väder. Resten är, som man säger, historia.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.