André Calisir årets herrfotbollspelare i Småland

André Calisir är en komplett och framförallt smart fotbollsspelare är en del i motiveringen till hans utmärkelse som årets herrfotbollsspelare av Smålands Fotbollsförbund.

Motivering av årets pristagare:

Årets Herrspelare: André Calisir, Jönköpings Södra IF

Jönköpings Södra IF är tillbaka i fotbollsallsvenskan för första gången sedan 1969. Mittbacken André Calisir, 25 år, bidrog verksamt till den historiska framgången. Stockholmaren har utvecklats starkt sedan han kom till J-Södra 2011. Calisir är en komplett och framförallt smart fotbollsspelare. Det sistnämnda bevisas av att han inte var avstängd någon gång under årets resa mot allsvenskan. André är dessutom en korrekt och sympatisk person vilket gör honom till en fin ambassadör för både fotbollen och sin förening.

Årets Damspelare: Lovisa Johansson, IFK Kalmar

IFK Kalmar hade länge och väl häng på den andra direktplatsen till allsvenskan och blev tillslut fin trea som nykomling i elitettan. Målvakten Lovisa Johansson bidrog starkt till framgångarna och Mariannelundsprodukten fortsätter att ta kliv varje säsong. Johansson släppte in högst ett mål vid hela 17 tillfällen i serien och 23-åringen höll nollan sex gånger. Ett kvitto på den fina säsongen: Lovisa Johansson blev uttagen till ett landslagsläger på Bosön som en av tolv målvakter i allsvenskan och elitettan.

Årets Ungdomsförening: Vimmerby IF

Vimmerby IF är en fotbollsförening som bedriver verksamhet utifrån Fotbollens Spela, Lek och Lär och 2015 har föreningen 16 träningsgrupper i åldrarna 6-16 år, jämt fördelat mellan pojkar och flickor. Sedan 40 år tillbaka arrangerar Vimmerby IF Bullerby Cup, en fotbollscup för 200 lag i åldrarna 10-12 år. Utöver ordinarie fotbollsverksamhet bedriver föreningen projekt där flertalet innefattar samarbete med andra organisationer. Vimmerby IF erbjuder bland annat eftermiddagsträning och läxläsning, läsförståelseprojekt, Fotboll-För-Alla för funktionshindrade samt ett aktivt integrationsarbete.

Årets Ungdomsledare: Jan Johansson, IF Hebe

Jan är ungdomsledare och ungdomsansvarig i IF Hebe som fram till så sent som 2013 inte bedrev någon ungdomsverksamhet. Säsongen 2015 hade föreningen 2 lag i seriespel, P05 och P07, och under våren skapades även en träningsgrupp för P01 som hittills spelat ett par träningsmatcher. Jan brinner för fotbollen i IF Hebe, Silverdalen, och hans engagemang har smittat av sig. Nu hjälper A-lagsspelarna till med det äldsta pojklaget!

Årets Kvinnliga ledare: Eva Ekström, Skillingaryds IS

Eva tränar de två äldsta pojklagen i Skillingaryds IS, P00 och P98/99, och spenderar minst 5 dagar i veckan på fotbollsplanen. Pojkarna har varit framgångsrika under året och de tycker att Eva bör uppmärksammas för hennes fantastiska arbete. I år har Eva utökat sin tränarutbildning genom B-diplom ungdom och Grundkurs Futsal. Utöver tränarrollen är Eva sedan några år tillbaka föreningsansvarig för Landslagets Fotbollsskola som årligen arrangeras och som hittills lockat över 100 deltagare/år. Fair Play är den viktigaste hörnstenen i Evas coaching.

Årets Domare: Andreas Johansson, Huskvarna

Andreas genomförde under året Steg 4 med godkänt betyg och fick även känna på att döma några matcher i Div.1. Andreas har under den gångna säsongen visat att han är en ambitiös, lyhörd, utvecklingsbar och mycket målmedveten person och domare. Genom planerad träning visar Andreas på allvar att han satsar mot större utmaningar och kan mycket väl inom några år etablera sig på elitnivå.

Årets Domartalang: Elvis Turcinovic, Växjö

Elvis är en ambitiös och engagerad domare och god kamrat. Vårdar sin fysik bl.a. genom att delta på klubbens samtliga träningar. Ställer upp och deltar på Växjö FDK:s aktiviteter och klubbmöten. Elvis är lyhörd och har en vilja att hela tiden utvecklas vidare med ambitionen att prestera sitt bästa både som domare och assisterande domare.

fakta

Fakta: André Calisir
Position: Försvarare
Född: 1990-06-13
Längd: 180 cm
Vikt: 76 kg
Moderklubb: Djurgårdens IF
Seriematcher för J-Södra: 97 (94)
Mål/Assist: 4/2

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.