Produktionsrekord för Cloetta

Cloetta-koncernen slog nytt produktionsrekord. Rekordet passerades i fabriken i Ljungsbro där en påse Ahlgrens bilar blev det som gjorde att koncernens fabriker slog produktionsrekord. Sedan årets början har Cloetta-koncernens alla fabriker tillverkat över 100 000 ton sockerkonfektyr, choklad, nötter, tuggummi och pastiller. Cloetta har idag produktion vid 13 fabriker i sex länder.

I fabriken i Ljungsbro utanför Linköping där koncernens produktionsrekord passerades, tillverkas en rad svenska godisfavoriter så som Ahlgrens bilar, Polly, Kexchoklad, men också julklassikern Juleskum.

– Det har varit ett bra år för fabriken i Ljungsbro med höga volymer i produktionen under hela året. De senaste två åren har volymen legat på rekordnivåer, och vi har utökat verksamheten med två nya maskinlinjer i fabriken, berättar Karin Svärdh som är platschef på fabriken i Ljungsbro.

Varje dag lämnar cirka 100 ton godis fabriken. Julen är högsäsong för Cloetta som också tillverkar Juleskum – ett godis som älskas av svenskarna och som för de flestahar blivit en självklarhet på julbordet. Förutom den klassiska originalsmaken lanseras också varje år en säsongssmak. Årets smak på Juleskum är clementin – en smak som många svenskar upplever är tätt förknippat med julen.

Svenskarnas aptit för Juleskum växer varje år. I år har hittills rekordmånga Juleskum-tomtar lämnat fabriken i Ljungsbro: hela 256 miljoner stycken. Prognosen för årets jul är därmed att genomsnittssvensken kommer att konsumera fyra stycken fler Juleskum-tomtar jämfört med förra julen.

– Juleskum är en av de produkter där vi märker av en ständigt ökade efterfrågan. Juleskum verkar ha blivit en jultradition för många, något som helt enkelt ska finnas på plats på julbordet, precis som julskinkan. Många verkar också använda skumtomtarna som dekoration och julpynt, berättar Karin Svärdh.

Parallellt med den löpande produktionen pågår i fabriken också ett ständigt innovationsarbete för att utveckla nya produkter. Just nu lägger man sista handen vid en ny god nyhet som väntas nå godishyllorna under våren 2016.

– Vi ska inte säga för mycket men vi har konstaterat att det verkar finnas ett sug efter ytterligare en bilmodell från Ahlgrens bilar på den svenska marknaden, avslutar Karin Svärdh, platschef på Cloettafabriken i Ljungsbro.

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.