Hade 500 vapen hemma- kan inte betala advokaten

Värnamomannen som dömdes för grovt vapenbrott efter att han hade över 500 vapen hemma i sin villa, överklagar nu sin dom. 

Mannen dömdes av Jönköpings tingsrätt till 240 timmars samhällstjänst efter att polisen hade funnit över 500 vapen och en stor skara ammunition i hans hem. Men nu överklagar han sin dom, eller åtminstone delar av den. 

Enligt mannens advokat vill vapenmannen slippa betala 25 000 kronor i ersättning till försvarsadvokaten, det för att mannen har dåligt med stålar. Det för att han redan ska betala 30 000 i vite, därför vill han slippa advokatsersättningen eller att summan kraftigt ska sänkas. 

Detta har hänt:
Åklagaren hade yrkat på fängelse, men tingsrätten valde istället att ge mannen i 70-årsåldern en villkorlig dom. Det för att han inte skulle använda vapnen för kriminell verksamhet och för att han sedan tidigare är ostraffad. 

Samhällstjänst
Villkorlig dom och 240 timmars samhällstjänst, ja det blev domen för mannen som hade över 500 olagliga vapen och ammunition hemma. 

Var livsfarliga
Många av vapnen var livsfarliga, och tingsrätten skriver att mannen med råge passerat gränsen för att brottet ska betraktas som grovt. Hade mannen dömts till fängelse hade han fått ett år.

Begärde tillbaka vapnen
Mannen har begärt att fått tillbaka vapnen som beslagstogs, men där fick han ett klart nej. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.