Adam Bengtsson inför Helsingborgs HC

Trettondagen erbjuder seriefinal i den södra vårserien då serietvåan HC Dalen ställs mot topplacerade Helsingborgs HC i Olympiarinken.

­Jag längtar redan nu, säger formtoppade målvakten Adam Bengtsson. Onsdagens match är inte bara en kamp mellan lagen som ligger etta och tvåa i tabellen utan också en match i matchen mellan de bägge målvakterna, Helsingborgs Arvid Stenmark och HC Dalens

Adam Bengtsson, som innehar plats ett och två i målvaktsligan just för tillfället. Bengtsson, som har smått fantastiska 97,27 i räddningsprocent efter jul, säger att det är hårt jobb av honom och målvaktstränaren, Henning Sohlberg, som ligger bakom hans spel efter jul.

– Jag och Henning har jobbat hårt under vintern och jag tycker att vi satt vår spelplan ordentligt nu, inleder Adam Bengtsson innan han fortsätter.

– Jag har hittat ett bra lugn i spelet och spelar med större självförtroende, det gör mycket. Adam Bengtsson ser fram mot matchen imorgon.

­Seriefinal, det ska bli riktigt kul, säger han och lägger samtidigt till att han tror på en tuff match mot hittills obesegrade Helsingborg.
– Vi hade svårt mot Helsingborg under grundserien och det var tuffa matcher. Efter två, spelmässigt, mindre bra matcher tror nu Bengtsson på en uppryckning för hans lag.
– Igår var det bra fart på träningen och jag tror det lossnar nu. Det är seriefinal och vi har möjlighet att klättra ifrån de andra lagen, det måste ju sporra oss, avslutar Adam Bengtsson.

Henrik Skoglund

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.