Cannabishärvan- åtalet skjuts upp fjärde gången

De två av de sex misstänkta för grovt narkotikabrott som är från Eksjö blir kvar i häkte längre än väntat. Det för att förundersökningen i fallet om den stora narkotikaodrlingen som polisen hittade inte är klar. Därför har åklagaren begärt förlängd åtalstid.

Narkotikaodlingen hittades i Skaraborg i början av november 2015 och i samband med upptäckten grep polisen sex personer, fyra från Eksjö och två från Jönköping. De är samtliga misstänkta för grovt narkotikabrott då polisen misstänker att männen under en längre tid har odlat cannabis i en industrilokal.
Två av de sex männen släpptes sedan, men misstankarna kvarstod mot dem. 

Under en längre tid har fyra av de sex männen suttit häktade, två från Eksjö. Åtalet mot dem skulle ha väckts redan den 19 november men det sköts upp till den 3 december men även då sköts det upp och skulle istället väckas som idag, den 7 januari. Men så blev det inte. Ytterligare en gång sköts det upp och åtalets ska istället väckas den 21 januari. 

Anledningen till det ständigt uppskjutna åtalet är att delar av förundersökningen är inte klar och man väntar fortfarande på analysresultaten från Nationellt forensiskt center, NFC, och alla förhör inte har hållits.
Den förlängda häktningstiden har medgivits gällande alla fyra männen.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.