Jönkping blivande stjärnor

En fantastisk prestation av detta lag då det deltog 49 lag i deras klass och detta gör cupen till en av Sveriges största. Förra året när de vann gick de obesegrade igenom hela turneringen, men detta år ”kostade” de på sig en förlust i gruppspelet.

Detta år startade de med tre raka vinster (7-2, 12-1 och 6-2), detta gjorde ju att de var klara för A-slutspel och även om detta lag inte gillar att förlora så gjorde de det, med 4-5 i sista gruppspelsmatchen.

I 1/8-finalen gjorde de processen kort med Pixbo Wallenstam IBF 1 och vann med 7-0, lite tuffare i kvarten men till slut vann de ”säkert” med 3-1 (Höllvikens IBK). I semin sedan kunde vi skriva en hel artikel om, för det var en helt otroligt bra match mot ett av Tjeckiens bästa lag Florbal Usti, vinst med 8-5 dock.

Sedan i finalen mötte de Lindås Waves IBK, efter en lite trevande första period (1-1) gick de snabbt fram till 4-1 i sista perioden. Säkert sedan och vinst med 5-2.

Ordning på spelare på bilden: 

Stående från vänster: Albin Klyver, Oliwer Kulju, Liam Holm, Hugo Ackerhus, Olof Svensson, Anton Blomgren, Kim Emilsson, Edvin Andersson, Tobias Ekström, Jakob Edvardsson och Arwid Walfridsson. Sittande från vänster: Wille Knuthas, Darshan Jansari, Isac Rylner, Anton Elmquist, Christoffer Knudsen, Leo Olsson och Adam Bäck. Liggande: Hampus Abrahamsson.

Mikael Elmquist

Hovslätts IK

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.