Mia Ringblom ny konstnärlig chef

Skådespelaren, sångaren och regissören Mia Ringblom Hjertner blir konstnärlig chef för Ung scen, Smålands Musik och Teaters verksamhet för barn och unga.

–Jag har arbetat intensivit med scenkonst för barn- och ungdomar under de senaste åren och det betyder jättemycket för mig. Det är roligt och befriande, öppet och härligt.
Smålands Musik och Teater är väldigt tydliga med att området är viktigt, och det känns väldigt inspirerande, säger Mia Ringblom Hjertner.

Mia Ringblom Hjertner kommer närmast från Göteborgsoperan där hon bland annat regisserat ett antal konserter och föreställningar för barn och unga,
exempelvis operan Min mamma är en drake som hade urpremiär i Göteborg och nyligen sattes upp på Kungliga Operan i Stockholm.
”Tydliggör vår profil”
– Mia har stor integritet som person och som konstnär liksom gedigen erfarenhet av scenkonst för barn och unga. Mia kommer att stärka kvaliteten, tydliggöra vår profil ytterligare
och har mycket att bidra med även till vår övriga verksamhet, säger Per-Ola Nilsson, verksamhetschef, Smålands Musik & Teater.

Under 2015 gjorde Smålands Musik och Teater totalt 444 föreställningar för barn och unga inom musik, teater, dans och musikteater, med en total publiksiffra på 39 000.
Några exempel är musikföreställningen Rytmen i blodet som fick YAMA:s pris för bästa barn/ungdomsproduktion under 2014, Majas Alfabetssånger
med blåsensemblen John Bauer Brass och teatermonologen A Perfect Lover.
– Med Mia, Staffan Aspegren (teater) och Gabriella Bergman (musik) har vi nu tre konstnärliga chefer med stor erfarenhet samt nationella och internationella kontaktnät,
vilket ger oss fantastiska möjligheter att bygga vidare och utveckla scenkonsten i länet, säger Per-Ola Nilsson.

Kommer närmast från Göteborgsoperan
Mia Ringblom Hjertner är utbildad på Calle Flygare Teaterskola samt Balettakademiens Musikallinje i Göteborg.

Hon har medverkat i musikaler och teaterföreställningar
bland annat på Oscarsteatern i Stockholm, Östre Gasvaerk Teater i Köpenhamn, Länsteatern i Skaraborg samt på Göteborgsoperan.
Mia var anställd på Astrid Lindgrens Värld i nio säsonger, varav de sista fyra som Konstnärlig Ledare. Hon har under de senast sex åren arbetat framförallt som regissör  på Göteborgsoperan. Bland annat för ett antal familjekonserter samt produktioner som Lite Lennart… och Lasse-Majas Detektivbyrå – Operamysteriet. Mia har precis haft premiär på barnoperan.

Min mamma är en drake på Kungliga Operan i Stockholm, samma föreställning som hon även regisserade när den hade urpremiär i Göteborg.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.