Stort beslag av dopningsmedel

Åtal har väckts vid Malmö tingsrätt mot åtta personer som misstänks för bland annat försök till grov smuggling, försök till grovt dopningsbrott samt grovt dopningsbrott. Beslag av cirka 3,3 miljoner dopningsenheter har gjorts i ärendet. Samtliga åtalade är hemmahörande i Skåne.

Det här är ett av Tullverkets större beslag av dopningsmedel. En viktig framgång i ärendet är att den misstänkte huvudmannen i smugglingshärvan är gripen, vilket innebär att insmugglingen av dopningsmedel har störts.

I november 2014 togs ett paket som innehöll cirka 720 000 dopningsenheter i beslag av tysk tull i Frankfurt. Paketet var adresserat till en adress i Sverige vilket ledde till ett samarbete med Tullverket. I början av 2015 gjordes tillslag i två lokaler i sydvästra Skåne som tillhörde den misstänkte huvudmannen. Där beslagtogs 2,5 miljoner enheter dopningsmedel. I utredningen har totalt 3,3 miljoner enheter dopningsmedel beslagtagits skriver Tullverket i ett pressmeddelande.

Den misstänkte huvudmannen är född på 1980-talet och bosatt i sydvästra Skåne. Ytterligare sju personer ingår i organisationen. Brottsrubriceringarna för de åtalade är bland annat försök till grov smuggling, försök till grovt dopningsbrott, grovt dopningsbrott och medhjälp till försök till grov smuggling.

I ärendet har 436 000 svenska kronor i kontanter beslagtagits och säkrats.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.