PYLLEN: Hallby tog två poäng, det var det positiva mot Åhus Handboll

Det var ingen match som går till historien mellan Hallbys damer och Åhus Handboll utan det var stundtals ett riktigt sömnpiller, Hallby vann med 27-21 det var det viktigaste!

Kvalitén på den här serien är inte hög, flera av lagen som ligger i bottenregionen håller ingen högre klass och det fick vi ett exempel på i idag då Åhus Handboll gästade Hallby i Arenan, trots att Hallby inte gjorde någon av sina bättre matcher kunde man vinna komfortabelt med klara 27-21 halvtid 12-10. Hallby var aldrig hotat, tog kommandot direkt från början och ledde med 4-1 efter några minuter, det avståndet höll man sedan matchen igenom!

Matchen bjöd på mängder med tekniska fel och slarv både i uppspel och avslut.
Som sagt Hallby gjorde vad som behövdes, jag är övertygad att Hallby hade kunnat höja sig ett snäpp om man mött bättre motstånd.

Som jag ser det är det Hallby och Kungälv som gör upp om seriesegern och det vore både kul och intressant och se vad dagens Hallby skulle klara sig i Allsvenskan.
Med ett par förstärkningar och att Hallby får behålla Sofie Andersson i målet, lagets viktigaste spelare i en högre serie, så kanske handbollsintresset skulle öka i Jönköping, för som det är nu är det bara de närmast sörjande som går och titta på handbollen! Det finns ett latent intresse för handbollen men då måste Hallby ta sig upp i Allsvenskan, innan dess kommer inte någon större publik och titta! Det är inte så inspirerande heller för tjejerna att spela inför tomma läktare!

Dagens spelarkritik blir att bäst i Hallby var Sofie  Andersson i målet, även om hon inte kom upp i samma klass som hon visat innan! Men det är Hallbys viktigaste spelare i jakt på nya poäng!
Vidare får Kicki Iveljic godkänt för sin andra halvlek, hon fick f.ö pris som bäste Hallbyspelare, jag ser det som hon skulle uppmuntras för en bra insats. Madeleine Schlosser stor stark på linjen, missar sällan sina lägen, otroligt viktig i försvarsarbetet, där hon lätt fångar in motståndarnas linjespelare. Dessutom säker straffskytt, satte alla sina straffar och blev Hallbys bäste målskytt, där har Ni dagens bäste Hallbyspelare tillsammans med Sofie Andersson i målet!

Nu blir det en spännande avslutning på serien i vår, vi får hoppas att Hallbys nyckelspelare får vara friska och hela så kanske vi få se ett Hallby i Allsvenskan till hösten, vi håller tummarna för det, för ska det bli ett rejält lyft för damhandbollen i Jönköping måste Hallby upp i Allsvenskan! Publikintresset finns där, men dom måste väckas och det är bara Hallbytjejerna som kan göra det!

PYLLEN

fakta

Matchfakta:
Full tid 27-21
Halvtid 12-10
Målgörare för Hallby:
Madeleine Schlosser 6 mål
Kicki Iveljic 4 mål
Sanna Nilsson 3 mål
Micaela Almqvist 3 mål
Andrea Gannsjö 2 mål
Hanna Tolstrup 2 mål
Frida Högrell 2 mål
Mathilda Berthu 2 mål
Emma Lövgren 1 mål
Sara Ander 1 mål
Cornelia Eriksson 1 mål
Publik ca 150 personer

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.