PYLLEN: Hallby fick revansch på H 65 Höör

Hallby hade revansch att utkräva på H65 Höör från Skåne för höstens nederlag! Det var aldrig tal om vart segern skulle gå 29-23 halvtid 14-11 blev segersiffor na i Hallbyfavör!

Hallby kom till match heltända och ville per omgående sätta sin prägel på matchen och gav inte H65 Höör stora chanser att dominera, utan Hallby styrde och ställde lite efter behag, därför blev det aldrig riktigt spännande!

Hallby gjorde en gedigen laginsats och i stort sett alla spelare kom ifrån med godkänt betyg!

Serien går nu in i ett avgörande skede och det märks att Hallby har ambitionen att va med och kriga om seriesegern, för det är det som gäller för Hallbys del, inget annat, seriesegraren går direkt upp i Allsvenskan och lag två får kvala! Vi såg ju förra säsongen när Hallby skulle kvala sig upp till Allsvenskan hur komplicerat det var i tre steg, så Hallby får nog se till att vinna serien i år för att va på den säkra sidan!

När det gäller spelarkritiken så gjorde Karl Lindbom sin bästa match i Hallbytröjan, bra bollmottagning  på linjen, med sin styrka vänder han förvånande lätt bort sin försvarsspelare och sätter distinkt sina lägen från linjen, det lyckades han till 100% med i dagens match och gjorde sju mål från sin linjeposition!
Andra spelare som övertygade i dagens match var Charles Hugoson speciellt i första halvlek då han gjorde fem mål från sin högersexposition!
Johan Persson i målet konkurrerade med Karl Lindbom om att va Hallbys bäste spelare, jag hade inte protesterat nämnvärt om Johan hade utsetts till matchens lirare, han va stundtals riktigt bra i målet, man skulle vilja se lite mer jämnhet över hela matchen för att få ett högre betyg, men klart är att han höjt sig ett par snäpp sedan förra säsongen, han blir nyckelspelare i vår när serien ska avgöras, lagets viktigaste spelare!
Getoar  Gjikokaj ska också ha ett omnämnande!
Övriga spelare underpresterade inte men kan höja sig ett snäpp för att Hallby ska bli riktigt farliga framöver!

Det var första gången på mycket länge som Hallby ställde upp med ordinarie manskap, Pål Wetterbrandt och Simon Matthijs har återkommit efter diverse skador, men såg av naturliga skäl matchotränade ut, men där finns mer att hämta framöver, ett par matcher till och dom blir viktiga spelare för Hallby i vår!

Sammanfattningsvis ser det ganska lovande ut för Hallby, om nu skadade spelare börja återhämta sig och Hallbys slipper skador på nyckelspelare framöver så tycker jag Hallby har goda förutsättningar att vinna serien! Vi får hoppas på det dels för Hallbys egen del och för alla handbollsälskare och då tror jag vi få se betydligt mer folk på läktarna!

PYLLEN

fakta

Matchfakta:
Full tid 29-23
Halvtid 14-11
Målgörare för Hallby:
Karl Lindbom 7 mål
Charles Hugoson 7 mål
Getoar Gjikokaj 5 mål
Ivan Pilipovic 4 mål
Pål Wetterbrandt 2 mål
Joel Järlfors 2  mål
Anton Andersson 1
mål
Tobias Stridh 1 mål
Publik ca 200 personer

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.