Jönköpings TK årliga klubbtävling

I Jönköpings TK årliga klubbtävling fanns det något extra att tävla om i herrarnas A-klass. Ett wc till kvalet i ATP Challenger tävlingen RC Hotel Open!

Det var Robin Thour från Växjö TS som till slut vann en jämn final med 4-6, 7-6, 6-2 mot Almir Nokic från Åby TK. Tävlingsledningen i form av Jönköpings TK :s ordförande Håkan Carebro överlämnade vinsten till Robin och välkomnade honom samtidigt tillbaka igen om ca 6 veckor – till ATP Challenger tävlingen RC Hotel Open 2016 – då den nya anläggningen dessutom är helt färdigställd efter ca 14 månaders byggtid.

– Vi tycker det är fantastiskt att erbjuda ett WC till en ATP Challenger tävling i en vanlig klubbtävling. På detta sätt får spelare från närområdet och regionen en riktig chans att få tävla mot de allra bästa på hemmaplan, men först efter ha förtjänat detta genom en turneringsvinst. Förhoppningsvis är detta mycket motiverande för alla deltagarna, säger Martin Claesson, tournament director RC Hotel Open 2016.

– Vilka som får återstående WC till kval och huvudtävling offentliggörs av tävlingsledningen inom några veckor. Klart är redan att Elias Ymer samt att dubbelparet Brunström/Nielsen kommer spela. RC Hotel Open har ca 400,000 kr i prispengar samt 80 ATP poäng till vinnaren.

För de yngre förmågorna och lokala var det Klara Milicevic (Tabergsdalens TK) som vann damklassen samt sin egen FS14. Bra solid spel under hela tävlingen.

Ella Strahl (Jönköpings TK) kom till final i FS12 efter bra spel i sin klass. Övriga deltagare gjorde det mycket bra och många duktiga juniorer på plats, och många av dem  toppspelare i Sverige. Ca 200 deltagare under tävlingen vilket gjorde att tävlingen spelades på tre platser, Racketcentrum, Bankeryds Tennishall samt Tabergsdalens Tennishall. Vi är nöjda med tävlingen och att många juniorer kom och tävlade i vår turnering, säger Nicolas Leiva Martinez, Sportchef Jönköpings Tennisklubb.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.