Strand besökte skola i förändring

Förändringens tid råder på Grennaskolan. Sedan riksdagen beslutade att avskaffa de särskilda reglerna för riksinternat håller skolan på att fasa ut högstadiet och vissa gymnasieprogram. In kommer i stället högskoleelever från hela världen.

– Det var spännande att se hur verksamheten utvecklats, säger riksdagsledamoten Thomas Strand (S) som i veckan besökte skolan.

Grennaskolan har i dag både högstadie- gymnasie- och högskoleelever. I samband med att de särskilda reglerna för riksinternat avskaffades av riksdagen håller skolan på att fasa ut högstadiedelen och delar av gymnasieutbildningen. I stället ska fokus i framtiden ligga på den internationella gymnasieutbildningen IB (International Baccalaureate) samt en förberedelselinje för internationella studenter som ska studera på Jönköping University.

– Jag besökte Grennaskolan för några år sedan och sedan dess har mycket hänt. Det är en skola i förändring och det var intressant att få ta del av hur de arbetat utifrån de nya direktiven, säger Thomas Strand.

Han sitter i riksdagens utbildningsutskott och har särskilt fokus på högre utbildning.

– Skolans samarbete med Jönköping University var intressant. För att underlätta för internationella studenter som vill studera på framförallt Internationella handelshögskolan erbjuder de kurser i engelska. De som väljer detta får också en introduktion i det svenska samhället för att underlätta studierna på högskolan. Det ska också bli intressant att följa skolans IB-utbildning framöver.

De första studenterna började i januari och intresset har varit stort, så stort att skolans elevhem nu är fyllda.

– Den situationen har vi inte stått inför på många år, säger Jessica Humphreys, VD för Grennaskolan.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.