PYLLEN: Hallby tappar i toppen, överraskande förlust mot Alingsås HK!

Hallby var storfavoriter inför dagens match i Arenan men kunde inte leva upp till favoritskapet utan förlorade överraskande med 29-25 halvtid 15-12 till Alingsås!

Jag vet inte om Hallbytjejerna var överladdade för dom kom i underläge direkt, efter 12 min ledde Alingsås med 8-5, efter mängder med tekniska fel och fem missade frilägen och den tendensen höll i sig matchen ut!

Hallby gjorde en bra andra halvlek, låg under med 20-15 i mitten av halvleken men kom ifatt till 23-23 med fem minuter kvar men där tog det stopp och Alingsås kunde defilera under dom sista minuterna och gjorde där 6-2! Mycket besvikna Hallbytjejer lämnade planen med nedböjda huvuden, dom hade säkert haft en annan bild av hur den här matchen skulle sluta!

Hallby tappar nu i toppen av tabellen och det betyder att det bli svårt att nå den eftertraktade första platsen som ger direkt uppflyttning till Allsvenskan!

Jag tycker ingen spelare i Hallby kom upp i normal standard, jag kan inte säga att dom direkt underpresterade men jag hade väntat mig mer av Hallby speciellt på hemmaplan och som en av favoriterna till seriesegern! Sofie Andersson kom inte upp i sin normala kapacitet i målet och blev också utbytt i andra halvleken mot Kerstin Laurin, men inte heller hon kunde stoppa Alingsås denna kväll.

Godkända i Hallby var Frida Högrell, Hanna Tolstrup och Sara Ander andra halvlek var bra, f.ö kan Hallbytjejerna bättre över hela linjen!

PYLLEN

fakta

Matchfakta:
Full tid 25-29
Halvtid 12-15
Målgörare för Hallby:
Frida Högrell 6 mål
Hanna Tolstrup 5 mål
Sara Ander 5 mål
Madeleine Schlosser 4 mål
Matilda Berthu 2 mål
Andrea Gannsjö 1 mål
Micaela Almqvist 1 mål
Julejma Sarda 1 mål
Publik ca 200 personer

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.