Adam Ingemansson vann guld i Växjö Open

Helgens Växjö Open Ungdom kan man bara kalla succé för Wätterstads badmintonungdomar, som visade mycket bra spel och nådde slutspel och finaler i flera klasser.

Allra bäst lyckades Adam Ingemansson, som kammade hem guld i både herrsingel U13 efter en riktig rysare till final, och även i mixeddubbel U13 med Sandra Jarl från Gislaved. Dessutom blev det vinst i herrdubbel U15 tillsammans med Kewin Thai från Christianstad, där paret lyckades vinna över de två toppseedade paren. En riktigt stark prestation.

I mixed dubbel U13 spelade också Alicia Torrealba till sig en bronsplats tillsammans med Carl Claesson från Bjärred och i damdubbeln blev det ett välförtjänt guld tillsammans med Tania Mörk från Gripen.  Dubbeln spelades som en pool med fem par, och den tog sig Alicia och Tania igenom obesegrade. En mycket imponerade insats av tjejerna.

I damsingel U15 blev det brons för Vera Eriksson, som även tog ett silver i damdubbel U15 tillsammans med Tilde Pilblad (Älmhult). I mixed dubbel U17 blev det vinst för Vera tillsammans med klubbkamraten Axel Thunholm. Det var riktigt tufft och jämnt motstånd i denna klassen, och även JonathanTorrealba från Wätterstad knep en fin bronspeng tillsammans med Sandra Alkner (Älmhult). 

I herrsingel U17 tog sig både Jonathan och Axel vidare från sina pooler och fick mötas redan i kvartfinalen. Efter tre jämna set var det Axel  Thunholm som drog det längsta strået denna gång, och efter en mycket knapp förlust mot Emil Jarl (Gislaved) i semifinalen blev det ett brons till Axel. 
Även i herrdubbel U17 blev det topplaceringar för Wätterstad. Där vann Axel  Thunholm och Henrik Lindberg (Pärlan) finalen mot Jonathan Torrealba och Filip Hukkila (Pärlan).

Annika Eriksson

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.