Socialdemokrater för Tro och Solidaritet årsmöte

Årsmöte med Socialdemokrater för Tro och Solidaritet i Jönköping hölls den 22/2. Ingalill Dahlgren Nyberg inledde årsmötet med parentation för två medlemmar som avlidit under det gånga verksamhetrsåret.

Gästalare var Socialdemokrater för Tro och Solidaritets (STS) länsordförande Thomas Strand, tillika riksdagsledamot och gruppledare för STS riksdagsgrupp.

Han kunde konstatera att det är 20 ledamöter i Riksdagen som tillhör gruppen och det är fler än vad KD har. Thomas Strand talade om dagsaktuella frågort och om sin studieresa till FN-högkvarteret. Elsa Carlsson bjöd på hambakat vid fikat.

Årsmötesförhandlingarna leddes sedvanligt lika skickligt av Lars-Evert Sahlin.

Årsmötet kunde se tillbaka på välbesökta möten med bl a besök på moské och Erikshjälpen. Ulf Bjereld, ny förbundsordförande, gjorde i höstas en dagsturné i

Jönköping med besök på två folkhögskolor och på kvällens möte var rubriken

”Det politiska läget”.

Under året har flera av medlemmarna varit med på studieresor både till Israel/Palestina i våras och i höstas till Gaza/Västbanken och Israel.

I styrelsen ingår Ingalill Dahlgren Nyberg, ordförande, Bosse Högberg, kassör,

Eber Fransson vice ordförande, Jonas Magnusson och Leif Nilsson, sekreterare.

Han blev ny styrelseledamot efter avsägelse från Margaretha Stråth. Omval av revisorerna Lars-Göran Bergström och Johanna Reistad.

Följande ombud valdes till Arbetarekommunens representskapsmöten: Elsa Carlsson, Elisabeth Fransson Malm, Johanna Reistad, Leif Nilsson, Lars Ståhle, Greger Svensson och Allan Tovhult.

Till ombud vid distriktsårsmötet den 5/3 valdes Allan Tovhult, Elsa Carlsson Eber Fransson, Maths Nilsson, Ingalill Dahlgren Nyberg Elisabeth Fransson Malm och Gunnel Tovhult.

Ingalill Dahlgren och Jonas Magnusson presenterade vårens program. Den 5/3 talar Sofia Dalén under temat ”Vart är Sverige på väg – mars 2016” på distriktsårsmötet förlagt till Dlvikskyrkan.

Den 10 mars medverkar Ingalill Dahlgren Nyberg och Jonas Magnusson med programmet I hjärtat av Mellanöstern – vad händer med hoppet?”

Tre temakvällar kring boken ”Antirasism i politken” arrangeras i Immanuelskyrkan:

12/4 – ”Hur är det att vara jude eller muslim i Sverige 2016” Medverkan av Peter Vig, medlem i judiska församlingen i Malmö och Adrian Kaba, muslim från Malmö.

20/4 ” Flyktingkris ,sextrakasserier, medborargarden, brinnande gudstjänstlokaler och utanför Ica sitter en tiggare”. Medverkan av Monica Fundin Pourshahidi,

press- och politisk sekreterare på STS.

3/5 ”Partiet är i kris – vägen fram till förnyad trovärdighet och legitimitet”

Medverkan av Ulf Carmesund, internationell sekreterare på STS och

huvudförfattare till studieboken ”Antirasism i politken”.

Årsmötet avslutades med andakt av Bosse Högberg.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.