”Borgerligheten vill sänka skatten med ytterligare 68 miljarder kronor”

Under Alliansens åtta år vid makten genomfördes det skattesänkningar på 140 miljarder kronor. När riksdagsledamoten Peter Persson studerade deras motioner i riksdagen kunde han konstatera att detta tydligen inte var tillräckligt.

– Sammantaget vill borgerligheten nu sänka skatterna med ytterligare 68 miljarder kronor, säger riksdagsledamoten Peter Persson.

I veckan debatterades betänkandet kring inkomstskatten i riksdagen. I samband med detta studerade riksdagsledamoten från Jönköpings län, Peter Persson, de borgerliga motionerna som lagts.

– Sammantaget vill borgerligheten nu sänka skatterna med ytterligare 68 miljarder kronor.

Det innebär dramatiska nedskärningar inom kommunsektorn och i sjukvården, konstaterade Peter Persson i riksdagens kammare.

Bland de nya skatter och avdrag som den samlade borgerligheten nu vill införa ingår bland annat avdrag för att rida, segla och spela golf.

– Högern är fixerade vid skatter som mål och de måste alltid sänkas eftersom de menar att de hotar människor frihet. För oss socialdemokrater är utgångspunkten en annan. För oss är skattepolitiken ett medel för att, med reformer som verktyg, nå målet om ökad jämlikhet.

Vi ser att det i samhällen med djupa klyftor råder stor fruktan och osäkerhet och vi socialdemokrater skapar tillit mellan människor. Eller som Erlander uttryckte det: ”Vi behöver ett starkt samhälle så människor slipper vara svaga.”

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.