Den ultimata amerikanska drömmen

Hela min uppväxt så har jag drömt om ett liv bortom Sverige, där alla drömmar blir sanna och där alla filmer och serier spelas in. Jag kunde spendera oändliga timmar med att titta på High School filmer och riktigt amerikanska filmer bara för att kunna få en glimt av det exklusiva amerikanska livet. Nu är det äntligen min tur, jag ska på College i Kalifornien, USA.

Efter många om och men så har jag beslutat att ta klivet. Klivet mot inte bara en bredare utbildning, utan även en resa för livet. Bo i ett trångt rum med andra amerikaner och studera på någon prestigefylld skola, exakt sådana man ser på tv.

Redan i årskurs sex så bestämde jag mig för att studera i USA. Då var det mer en barndomsdröm att gå på High School och leva som de gjorde på alla klyschiga filmer där man hittade sin drömprins och blev balens drottning. Drömmen är inte riktigt likadan idag, inte alls lik faktiskt. Jag drar mig mot staden med alla stränder för en bredare utbildning. För en utmaning större än någon annan jag troligtvis någonsin kommer bemöta. Nytt land på andra sidan jorden med nya människor, ny kultur och det bästa av allt, tuffare utbildning. USA:s högskolor har höga krav på sina studenter, bara att läsa, höra och skriva engelska är en utmaning i sig –och jag älskar utmaningar.

Sedan så är inte allt med college i USA så fantastiskt som jag får det att låta. Dyra terminer, hyra och läromedel är ju bara några utav många svårigheter man kommer stöta på. Det kanske till och med kommer bli svårt att passa in både kulturmässigt och språkmässigt, men det är en risk man får vara villig att ta. Det krävs en hel del mod för att kunna flytta till andra sidan jorden, men är det något man verkligen vill så kan det bli hur bra som helst.

Att åka till USA och studera kommer vara det bästa jag någonsin gjort. Även om det betyder att jag måste lämna min familj och vänner så kommer det att vara värt det. För jag kommer att uppfylla min allra högsta dröm sedan jag gick i årskurs sex, att studera i USA. Leva den ultimata amerikanska drömmen, minus drömprinsen och balensdrottning men nåja; det ska nog bli bra ändå.

Elin Nordh

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.