Lunar Springs blir supporting act åt Deportees

Calle Rydberg uppträder under namnet Lunar Springs, Han är från Jönköping.  Nyligen släpptes det tredje alstret, EPn Music For Prisoners, som bland annat uppmärksammats av större musikbloggar i USA.

En kreativ svacka hade lett till att Calle satte sig hemma i köket och letade efter ett enklare sätt att skapa och detta resulterade i fyra personliga låtar som textmässigt behandlar melankoli och mörker men bärs upp av färgstarka och svävande ljudbilder.

Lunar Springs tidigare musik har befunnit sig i ett elektroniskt landskap men rör sig nu mer och mer mot ett organiskt sound.

Umeå-bandet Deportees gästar Jönköping och the Hush Hush Club på skärtorsdagen. Deportees har försett oss med tröstande, storslagen och fullkomligt briljant poprock i över tio år – kända för sin perfekta kombination av politiska budskap, detaljrika arrangemang och stora känslor.

Fem år har gått sedan albumet Islands & Shores orsakade svallvågor över hela musik-Sverige och bandet belönades med bland annat en Grammis för Årets Rock, Årets Grupp på P3 Guld, 5/5 i DN och 10/10 i Sonic.

fakta

The Hush Hush Club – 24 mars kl. 21:00 – 2:00

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.