Åkte fast fyra gånger när han körde lastbil- kan nu utvisas

En 49-årig man åtalas nu för en lång rad brott begångna under den senaste månaden. Nu riskerar mannen att få lämna landet, ja det om rätten väljer att gå på åklagarens yrkande om utvisning. 

Det var för cirka två veckor sedan som mannen, i samförstånd med en annan stal 14 begagnade lastbilsdäck och ett begagnat bildäck till ett värde av omkring 7 000 kronor, tillhörande ett åkeri med säte i Mullsjö kommun. 

Stoppas flera gånger
Men hans brottsliga karriär började betydligt tidigare än så. För redan en månad tidigare körde mannen en lätt lastbil utan att ha rätt till det, detta i Borås. Brottet bör bedömas som grovt, menar åklagaren, eftersom han tidigare lagförts för olovlig körning och då gärningen skett vanemässigt.
Men trots detta, fortsätter han att olovligen köra lastbilen och han stoppas ytterligare vid två olika tillfällen i Lidköping och Alingsås. 

När mannen stoppas i Borås i lastbilen, begår han ytterligare en brott. Han visar nämligen upp ett förfalskat körkort. 

En fjärde gång
49-åringen stoppas nu en fjärde gång i lastbilen, denna gång i Askim (utanför Göteborg). Nu är han dessutom tydligt påverkad av alkohol. 

Inte välkommen
Åklagaren yrkar på att mannen ska utvisas och förbjudas återvända till Sverige på fem år. Detta för fyra fall av grov olovlig körning, stöld, grovt rattfylleri och brukande av falsk urkund. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.