Peter Nyström ställer ut i Sävsjö

Sävsjöbygdens konstföreningen har ny utställning på gång med flera konstnärer och en spännande upplevelse på själva vernissagedagen.
– Vi kommer ställa ut verk av Lasse Alexandersson, Inger Jönsson och Peter Nyström, berättar Lise-Lotte Wikström.

Peter Nyström är ett nytt namn när det gäller utställande konstnärer i föreningens regi.
– Vi söker alltid efter lite nya namn och så råkade hans fru komma in till oss i somras och vi pratades vid. Peter är från Jönköping men har anknytning, genom sin fru, till kommunen. Och så var han på vårt årsmöte och pratade om sig och sin konst, berättar Lise-Lotte Wikström.
Ett 35-tal verk i akryl, och även en del skulptur, av Peter Nyström kommer att ställas ut.

Inger Jönsson kommer från Årset, Landsbro, och är skulpterar i stengodslera. Och det är inte första gången hon ställer ut i Sävsjö.
– Hon visar en väldigt stor fantasi med sina verk och hon har ställt ut här tidigare. Hon är glad och positivt och det syns i hennes konst, säger Lise-Lotte Wikström.

Att det är livemusik i samband med vernissage i Brandts Galleri är inget ovanligt. Men där här gången bjuds det även livemåleri.
Med på utställningen är också Sävsjökonstnären Lasse Alexandersson. Han har sitt arbetsrum i konstföreningens lokaler och hans tavlor är välbekanta för många, med mycket färg och detaljer. Och det är också han som på själva vernissagedagen ska måla inför publik.
– Han och Lotta Hedlund ska måla en tavla ihop, till musik. De kommer finnas här i utställningslokalen, troligen i fönstret, och måla så att alla kan se. Lotta Hedlund är väldigt förtjust i Lasses konst, vad vi förstått, och idén med att måla tillsammans föreslog de själva, berättar Lise-Lotte Wikström.
Konstföreningen tyckte om idén och tavlan kommer senare att lottas ut bland besökarna.

Vernissage för utställningen med de tre konstnärerna är den 12 mars och själva utställningen pågår sedan till den 10 april.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.