Scientific day på Mikrosystemfestivalen 2016

Mikrosystemfestivalen är en årlig internationell inspirationskonferens i Jönköping som lockar besökare från hela världen.

Under Scientific day, Mikrosystemfestivalens sista dag, erbjöds seminarier med inriktning mot ny forskning. Gemensamma nämnare för besökare och föreläsare är intresse och engagemang i forskningsfrågor som rör mikrosystem, kvalitetsutveckling och förbättringar inom hälso- och sjukvård.

Tolv nationaliteter deltog

Deltagare från tolv nationaliteter deltog och flera ledande internationella forskare medverkade vid föreläsningar och seminarier. Professor Charles Vincent, University of Oxford, UK, pratade om patientsäkerhet och om sin nya bok som finns att ladda ner gratis på internet: 

Helen Bevan, NHS Institute for Innovation and Improvement UK, berättade om hur de ragit fram en evalueringsmodell för att kunna utvärdera sociala ”movements”.

Professor Erik Hollnagel, Syddanskt Universitet, pratade om hur man mäter säkerhet.

– Idag mäter vi misstag, men hur mäter man sånt som inte händer, frånvaro av misstag?” frågade han. ”Det är ju det som innebär att allt gått bra, det vill säga att säkerhet uppnåtts.
Dessutom ställde masterstudenter från Jönköping Academy ut postrar och höll i en postervandring.

fakta

Mikrosystemfestivalen är den tolfte i ordningen och arrangeras av Qulturum, Region Jönköpings läns utvecklingsenhet, och i år ägde den rum 1-4 mars. Temat var ”It´s all about people”. Scientific day arrangeras av Jönköping Academy och Futurum – akademin för hälsa och vård.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.