Musikalen JAG ÄR spelas i Sofiakyrkan

Musikalen JAG ÄR – med manus av Henrik Ydreborg/Gisela Sabel och musik av Maria Ydreborg – hade premiär för elva år sedan i Högdalskyrkan i Stockholm. Åtta publikfyllda föreställningar blev det då. Nu är det dags för Jönköping att få ta del av detta mäktiga musikdramatiska verk.

JAG ÄR handlar om Jesus sista vecka innan korsfästelse, död och uppståndelse. Andra akten följs av tillbakablickar på Jesu liv sett ur olika människors perspektiv. Huvudrollsinnehavare i rollen som Jesus är Joel Börjesson. Joel har en gedigen meritlista och har bl.a. arbetat ihop med Carola, Patrik Isaksson, Svante Thuresson, Jill Johnsson och Robert Wells.

Uppsättningen i Jönköping blir större än den i Stockholm. Då bestod ensemblen av 35 personer totalt på scenen. Nu är det 85 plus musiker och dansare utöver det, så det blir en mäktig ensemble.

Tre vardagskvällar

JAG ÄR spelas i Sofiakyrkan under tre vardagskvällar mellan den 21 och 23 mars. Ett efterlängtat påskinslag menar kyrkoherde Hans Boeryd.

– Tanken och önskan om ett påskspel har funnits sedan länge och det känns värdefullt att det nu blir av. Vår målsättning är om detta uppskattas, att kunna fortsätta visa liknande påskdrama även i framtiden.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.