Fler enkla jobb med flytt-RUT!

I juni 2015 förslog moderaterna att Rutavdraget skulle innefatta fler tjänster te.x. Trädgårdsarbete, IT-tjänster och flytthjälp. Detta är ett viktigt steg att ta för att bana väg för fler människor  in på arbetsmarknaden.

Det är  glädjande att den breda migrationsöverenskommelsen mellan Alliansen och den rödgröna regeringen har enats kring en utökning av Rut-reformen. Detta medför att den väl fungerande Rutt-reformen sannolikt utökas från den 1/8 2016. 

Rut-reformen

En utbyggnad av Rut-reformen är förstås inte enda lösningen på arbetslösheten utan en viktig pusselbit i en betydligt större helhet på arbetsmarknaden.

Alliansen vill att regeringens halvering av Rutavdraget skall återställas och att utbudet av Ruttjänster ytterligare skall utökas. 

Detta går helt i linje med uttalandet av Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg (DinaPengar.se 20160302). Mikael Sjöberg säger att en fördubbling av Rut-avdraget är nödvändigt för att en utökning av Rutjobb skall vara möjliga. Därmed har Arbetsförmedlingens Generaldirektör samma uppfattning som Svenskt Näringsliv. 

Hittills har Rut-reformen tillfört över 20 000 jobb och är för vissa det viktiga instegsjobbet på arbetsmarknaden.

Jag hoppas att breddningen av Rut-reformen medför en tillväxt i branschen som genererar många nya jobb och att vi återgår till den tidigare Rutavdragsnivån.

Carin Berggren

Kommunalråd (M)

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.