Skolelever utmanar kommunpolitiker

Tänk på miljön och släck lamporna på Earth Hour den 19 mars! Det är budskapet från Rosenlundsskolans klass 3 som med sina teckningar hjälpt till att pryda kommunens stortavlor på stan den här veckan. På onsdag åker hela klassen till rådhuset för att prata miljöfrågor med två politiker – och utmana dem.

I samband med besöket i rådhuset lämnar barnen över en almanacka full av miljöutmaningar till kommunalrådet Carin Berggren (M) och till miljö- och hälsoskyddsnämndens ordförande Susanne Wismén (KD). Upplägget med almanackan är enkelt: Ju mer man gör för att underlätta för miljön, desto fler poäng samlar man. Med miljöalmanackan hoppas eleverna få fler att engagera sig för miljön – som att till exempel sortera sitt skräp, cykla eller åka buss.

– Om alla hjälps åt att samla poäng blir vi tillsammans bättre och bättre på att tänka på miljön. Under våren ska vi försöka samla så många poäng som möjligt och vi hoppas att politikerna vill göra detsamma, säger eleverna i klass 3 på Rosenlundssskolan.

Almanackan har eleverna gjort som en del av skolundervisningen och förhoppningen är att kunna sälja resterande miljöalmanackor och skänka intäkterna till Världsnaturfonden (WWF).

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.