SSU-topp årets huvudtalare på 1 maj

I dag blev det klart att årets huvudtalare på första maj i Jönköping blir Philip Botström, förbundsordförande för SSU. Botström kommer tillsammans med SSU-distriktets Anna Franzén och arbetarkommunens ordförande Ilan De Basso tala på temat ”Tillsammans för Sverige”

Philip Botström är sedan augusti förra året förbundsordförande för Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund, SSU. Han har sin bakgrund i Filipstad, Värmland.

Botström har i sin ordföranderoll fokuserat på ökad jämlikhet och förbättrad etablering, något som också lär märkas i hans tal.

– Jag kommer tala om hur viktigt det är att vi bygger Sverige tillsammans, genom att vi investerar i varandra och ökar jämlikheten. Den svenska modellen är under attack, därför känns det viktigt att ta fighten mot högerns lönesänkarpolitik på första maj, säger Philip Botström, förbundsordförande SSU.

Utöver Philip Botström kommer även SSU-distriktets ordförande Anna Franzén och arbetarekommunenens ordförande, kommunalrådet Ilan De Basso, att tala.

– Socialdemokraterna i Jönköping ser positivt på Philip Botströms medverkan. I tider av otrygga anställningsvillkor och sänkta löner för unga på arbetsmarknaden och behovet av politisk framtidstro är SSU en mobiliserande kraft, säger Ilan De Basso i ett pressmeddelande.

Första-maj-firande i Jönköping sker också i år på Hovrättstorget mellan 13:00 – 16:00. Fackliga organisationer, ABF och Riksbyggen är några av de som kommer finnas på plats med information, tävlingar och aktiviteter. På området finns även hoppborg, fika, trollkarl och mycket annat för hela familjen. Tåget går klockan 14:30 med start och slut på Hovrättstorget.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.