PYLLEN analysera läget i Hallby och vad som bör förstärkas!

Med en match kvar att spela är Hallby Handboll klara för Allsvenskt spel säsongen 2016-2017 och genast spekuleras det i vad som Hallby bör förstärkas till nästa säsong för att kunna utmana lagen i Allsvenskan på allvar!

Som jag ser det då behövs tre förstärkningar, en målvakt som kan dirigera sitt lag och visa pondus och stort självförtroende, en storskytt helst en kille på 1.90-2.00 mtr och en riktig playmaker, jag är medveten om att detta kan bli svårt, men man måste ha det som mål!

Jag tycker Hallbys målvakter har gjort en godkänd säsong, Andreas Holme’n och Johan Persson har avlöst varandra i målet och gjort det riktigt bra stundtals, men också haft oförklarliga dippar, en jämnare nivå är att önska! Jag tycker Hallby ska behålla sina målvakter, dom värkar seriösa och har förmodligen ett steg till att ta i sin utveckling! Men det hjälps inte utan målvaktssidan bör förstärkas med en målvakt som kan göra sig hörd längst bak och visar stor pondus och stort självförtroende, det om något kan få motståndarna i obalans och osäkra!

En storskytt, en riktig ”dyngkastare” på 1.90-2.00 mtr som kan luckra upp motståndarförsvaret och göra plats för mittsexorna på linjen!

Dirigera spelet

Till slut en riktig ”playmaker” som kan hålla i och dirigera spelet från sin mittniometersposition, det måste vara det optimala om man får önska!

Vi utgår dessutom att Hallby får behålla sitt nuvarande manskap! Man har bra spelare på H9 position Pål Wetterbrandt och Tobias Stridh, det är ju två spelare som måste ta större ansvar i Allsvenskan, det är samma sak där blandat  och gett i matcherna, där finns definitivt mycket mer att hämta. Hallby har två bra mittsexor i Karl Lindbom, som är den spelare i Hallby som utvecklats bäst både i försvars och anfallsspelet och kommer att bli en stöttepelare nästa säsong om hans utveckling fortsätter. Simon Matthijs har varit mycket skadad den här säsongen, men han visade förra säsongen att han var en stor på drivare och visade hjärta och kommer att bli otroligt viktig för Hallby om han få vara skadefri.
Nyförvärvet från Skövde bör också Hallby behålla, en spelare som ger 100% och har förmodligen en nivå till i sitt spel om så skulle behövas!

Utvecklats från en ganska anonym spelare

En spelare som överraskat på mig den här säsongen är lagkapten Getoar Gjikokaj som har utvecklats från en ganska anonym spelare till en snabb, kraftfull kontringsstark spelare som visat vägen många ggr den här säsongen och därtill en riktig lagspelare!
Kantspelarna Marcus Erlandsson, Charles Hugoson och Fredrik Wendel har stundtals visat prov på bra kantspel och genom sin snabbhet har dom många ggr kunnat kontra in många mål vilket är viktigt i handboll, man måste få till s.k billiga mål, det är helt enkelt ett måste i handboll!
Ivan Pilipovic har inte fått så mycket speltid, men har gjort pigga inhopp och där finns en stor utvecklingspocential.
Anton Andersson har spelat mittnia och gjort det godkänt när han fått speltid.
Kvar av dagens Hallbylag har vi då Johan Jonsson, Isak Boström och Filip Storm och där är det upp till dom nästa säsong hur deras utvecklingskurva ska bli!

Så kan man sammanfatta dagens Hallbylag som ska föra Hallbys blå-vita färger i Allsvenskan säsongen 2016-2017, plus då eventuella nyförvärv som jag anser måste till!

Lycka till i ALLSVENSKAN HALLBY säger  URHALLBYITEN PYLLEN!

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.