Årets stora frimärksfest firas

Den 17 mars ger PostNord ut frimärken med broar som motiv. Broar är också temat för årets upplaga av Frimärkets Dag som firas över hela landet lördagen den 19 mars. På respektive ort svarar frimärksklubben för det lokala arrangemanget. Bland orterna märks Bankeryd och Jönköping

Frimärkets Dag

På ett 50-tal orter runt om i landet runt är det nu på lördag den 19 mars 2016 frimärkets Dag och då handlar det mycket om de nya frimärkena med motiv av broar men också bland annat om frimärken med kungligheter, vykort med mera. Frimärkena gavs ut i dag den 17 mars.
 
Frimärkets Dag har genomförts  varje år sedan 1972 och är det viktigaste årliga arrangemanget i svensk filateli där de medverkande föreningarna gör reklam för frimärkshobbyn men också för exempelvis vykort som är en växande hobby.
 
– Många klubbar ordnar utställningar, barnaktiviteter och bjuder in frimärks- och vykortshandlare till arrangemanget. Plockbord med frimärksklipp är alltid populärt. Vid arrangemangen säljer vi PostNords produkter, de nya frimärkena och förstadagsbrev och köparna får sina nya frimärken filatelistiskt stämplade. Nyhet för året är att Postnords datumstämpel används av samtliga Frimärkets Dag-arrangörer, och att de klubbar som önskar får behålla datumstämpeln för framtida stämplingsservice till samlare, säger Bo Dahlner, ordförande i Sveriges Filatelist-Förbund.
 
Uppmärksammar kung Carl Gustafs 70-årsdag
 
PostNord ger den 17 mars ut frimärken som uppmärksammar kung Carl Gustafs 70-årsdag, Silvias 40 år som drottning och tronföljden. Samma dag kommer också frimärken med broar och matkulturen i Sverige idag.
– I år firar kung Carl Gustaf sin 70-årsdag och drottning Silvia har varit vår drottning i 40 år. Vi uppmärksammar dessa två jubileer med ett miniark, där vi också möter kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle som tillsammans med kungen representerar tronföljden, säger Britt-Inger Hahne, frimärkschef i PostNord.

fakta

Årets stora frimärksfest firas lördagen den 19 mars

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.