Tenhults Naturbruksgymnasium Dressyrens Dag

På Lördag 19 mars anordnar Vissmålens Ridklubb i samarbete med med Tenhults Naturbruksgymnasium Dressyrens Dag för att öka kunskap och intresse för grundridning och dressyr!

Förmiddagen bjuder på föreläsningar av lärarna på Naturbruksgymnasiet där ämnena är *Vad är dressyr? *Hästens exteriör och förutsättning för arbete med mera.

Gabriella Löf kommer som representerat Sverige två gånger i Paralympics och har en lång meritlista med fina prestationer i bagaget.
Gabriella skadades 1991 i en ridtrafikolycka och har fått lära sig att både gå och tala på nytt. Hon kommer att berätta om sin starka resa, vad ridningen betytt och hur hon idag tränar mot kommande mästerskap.

Dagen är en Kick off för ett projekt, Dressyrsatsningen, som Vissmålens Ridklubb sökt genom Idrottslyftet.
Satsningen syftar till att öka kunskapen kring dressyr och god grundridning, något vi på ridskolan tycker det ofta talas för lite om.
Hela 2016 kommer för ridskolas del fyllas av fokus på just dressyr, ryttarens sits och grundridning. Flertalet clinics, träningar, sitsträningar och föreläsningar kommer att erbjudas kostnadsfritt för medlemmarna.
Startskottet är alltså denna dag.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.