Retrokväll på Erikshjälpen

Många besökare var på plats den 17 mars  under Erikshjälpens retrokväll. Där fick besökarna se Stina Isakson ta emot sitt efterlängtade pris, mingla runt och vara först att VIP-shoppa nya fynd i retrohörnan.

Sveriges Second Hand Profil 2016

Kvällen invigdes med att Stina Isakson får äran att ta emot priset för ”Sveriges Second Hand Profil 2016”. Det var för fjärde året som Erikshjälpen Second Hand butiker delade ut detta pris till en nytänkande person som hjälpt till att öka intresset för second hand. Stina Isakson går under namnet @stinainreder på instagram, där hon inspirerar sina 16 000 följare till att vara mer egna och våga inreda fritt.

Stinas motto är ”more is more”, hon har en unik stil i hemmet som är motsatsen till det vita och avskalade som varit modernt under ett tag nu. Priset bestod av 25 000 kronor som hon fick chansen att skänka till en organisation. Under kvällen berättade hon att pengarna ska gå till intensivskolor i Mali, där de barn som inte fått chansen att gå i skola tidigare ska få en möjlighet att läsa ikapp utbildningen så att de sedan kan börja i en vanlig skola.

Inspirationsföredrag

Besökarna får veta lite mer om Stina Isakson och hon avslöjar sina egna favoritfynd, lär ut hur lätt man kan göra om möbler och hon håller en egen secondhand-skola för besökarna. Stina ger tips åt de som vill bli riktigt duktiga på secondhand shopping men inte vet hur man ska börja och hon uppmuntrar till att våga vara egen och våga ha en egen stil.

Erikshjälpen Second Hand Butiker

Erikshjälpen har öppet mellan klockan 12:00 och 18:00 på tisdagar och torsdagar och på lördagar mellan 10:00-14:00. Det är en ideell förening vars syfte är att med pengar som de samlar in, kunna hjälpa människor både i Sverige och utomlands med medel till bistånd så som hälsovård och utbildning.

Thea Lempiäinen

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.