Jönköping kickboxing vann tre silver

I helgen arrangerade Göteborgs kickboxing klubb den årliga ”Rookie Rumble” i Hammarkulle-hallen där hela 17 klubbar från hela landet tävlade i en utslagsturnering…i dubbel bemärkelse.

Fyra fighters från Jönköping samlade in 3 välförtjänta silver i sina respektive viktklasser, alla efter mycket jämna finaler som kunde slutat hur som helst. Endast någon enstaka träff hit eller dit avgjorde enligt domarprotokollen.

Matcherna går under ett reglemente som heter ”light-contact” vilket kanske låter missvisande för det är ytterst hårda tag. Ringdomaren lägger nivån av kontaktgrad så att ingen ska knockas eller ta allvarligare skada i princip.

Rookie Rumble

Till det senare räknas inte blåtiror, lårkakor och fläskläppar etc. Cupen, som namnet skvallrar om, är till för sk. Rookies, alltså nybörjare…men det är verkligen inga gröngölingar som skickas till dessa tävlingar.

De har alla tränat minst 3-4 år ytterst flitigt och målmedvetet och har av sina klubbars sparring och tävlingsansvariga utsetts för ändamålet efter noggrant övervägande av deras talang, skicklighet och mognad, men tävlingen ligger inom de 5 första tävlingar som en utövare går i sin karriär, härav namnet Rookie Rumble.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.