Företagsamma ungdomar på Vissmålens Ridklubb

Ungdomssektionen på Vissmålens Ridklubb i Huskvarna hade tisdagen den 22 mars invigning av butiken ”Biggans Begagnat”- Häst och Ryttarprylar. Namnet Biggan kommer från gårdens ena får som tror hon är en ponny, en riktig personlighet som alla älskar.

Butiken säljer begagnade häst och ridprylar som lämnats in av människor i jönköpingstrakten. De som lämnar in prissätter själva och får sedan hämta ut 90% av vinsten, 10% tillfaller Ungdomssektionen. 

Öppet café
Ungdomarna har under ledning av Thilda Martinsson som läser sista året på Handelsprogrammet på gymnasiet och personal på gården planerat butiken under flera veckor. De har vart med och inrett butiken och jobbat med marknadsföringen.
Förutom Butiken håller ungdomarna även Öppet café där man kan köpa allt från Billys pizza till gott fikabröd!  
 
Varje tisdag har ett ”Tema”
 
För att locka flera besökare har man valt att ha olika teman varje tisdag. Det kommer att anordnas allt från pysselkvällar till föreläsningar. De olika temana kommer att riktas mot olika målgrupper allt ifrån de yngsta till de äldre. Kommande tisdag kommer det vara en föreläsning och praktisk visning om hästens muskler av Wille Pettersson som bland annat arbetar med att massera hästar.  
 
Målet är att skapa en mötesplats för såväl barn, ungdomar och vuxna med hästintresse samtidigt som de får lära sig om hur en det fungerar att driva ett café och butik med allt vad det innebär. Schema för bemanning, inköp och inventering, bokföring och Marknadsföring. 
 
Lyckad invigning!
 
Det var mycket spänning i luften innan det var dags för att klippa bandet och öppna upp för besökare. När kvällen var slut, redovisningen gjord och allt uppstädat var det ett glatt gäng ungdomar som konstaterade att första öppningsdagen gick väldigt bra. 
De ser nu fram emot kommande tisdagskvällar! 
 
”Lära genom att göra”
 
4H’s motto är -Lära genom att göra precis vad det här projektet syftar till. 
Vi tror mycket på den här idéen och vill skicka med ungdomarna nya erfarenheter ,ökad självkänsla och ökat självförtroende något vi ser att denna typ av projektform ger goda möjligheter för säger Maria Stigsson, ridskolechef. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.