Malmö och en fjärdedel tror J-Södra åker ut

Malmö är klar favorit till Lennart Johansson pokal, Tobias Hysén är det bästa nyförvärvet och Markus Rosenberg är allsvenskans värsta trashtalker. Det visar C Mores spelarenkät där 3 spelare från samtliga allsvenska lag har fått tippa utgången av Allsvenskan 2016.

– Äntligen är det dags för årets allsvenska säsong att dra igång. Förväntningarna är såklart skyhöga och spelarenkäten ger en bra indikation på vad som kan bli årets snackisar. Årets säsong har allt man kan önska sig: Flera spännande nyförvärv och hemvändare, supportrar som skapar ett härligt tryck på arenorna och nykomlingar med intressanta spelidéer. Det ska bli fantastiskt att följa, säger Jens Fjellström, expert på C More i ett pressmeddelande.

Ur enkäten:

Nästan tre fjärdedelar av spelarna tror att Malmö FF tar hem guldet och drygt en tredjedel av spelarna tror att Malmö även vinner Svenska Cupen.

Under vintern har många spelare försvunnit från Allsvenskan, hela 58 procent tycker att AIK är det lag som förlorat allra mest under ”Silly Season”. Malmö FF har däremot förstärkt bäst anser 38 procent av de tillfrågade spelarna. Det bästa nyförvärvet har dock IFK Göteborg gjort i form av återvändaren Tobias Hysén.

Spelarna siar att årets allsvenska nykomlingar får skilda säsonger.

En fjärdedel tror nämligen att Jönköping Södra kommer åka ur allsvenskan medan en tredjedel tror att Östersunds FK blir årets positiva överraskning.

Hela 42 procent anser att IF Elfsborg har Allsvenskans bästa målvakt i Kevin Stuhr Ellegaard.

Markus Rosenberg är anses vara allsvenskans bästa anfallare och spelarna tror även att det blir han som vinner skytteligan. Mindre smickrande för Malmöspelaren är dock att en fjärdedel av spelarna tror att han även vinner varningsligan samt att han anses vara allsvenskans värste ”trashtalker”.

Andreas Alm och AIK spås en tuff säsong. 17 procent tror nämligen att AIK bir årets negativa överraskning och 27 procent tror att Alm blir den tränare som får sparken först. Detta följt av tränarna för de två andra Stockholmslagen med Nanne Bergstrand, Hammarby IF på 17 procent och Pelle Olsson, Djurgårdens IF på 8 procent.

Hammarby IF är det lag vars supportrar skapar bäst stämning på läktarna. Det anser hälften av de tillfrågade spelarna.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.