Dansnät Jönköping avslutar säsongen med unik danssafari

När Dansnät Jönköping på tisdag avslutar årets säsong på Kulturhuset Spira gör man det med en kraftfull danssafari. Det blir en häftig final, med en av Europas bästa koreografer och en imponerande internationell ensemble.

Jönköpings kommun bjuder stolt in till Kulturhuset Spira den 5 april kl.18.00 där vi visar dansverket Hunting season av slovakiska koreografen Milan Tomášik, följt av ett spännande publiksamtal med ensemblen.

Från världens dansscener samlas sex dansare i ett dynamiskt och ödesmättat dansverk med avgörande ögonblick som får oss att tappa andan. Publiken tas på safari och får bevittna jakten. Men vem jagar vem?

“Andas in-andas ut-frys-agera-reagera” är den bindväv som sammanfogar föreställningen. Detta är inte bara en berättelse om vår bild av oss själva, andra och gruppen, inte bara om förhållanden oss emellan och om att jaga och bli jagad, men även en historia om världen och mänskligheten. En process som visar bilder av vår sårbarhet och skönhet men också av vår egoism och galenskap.

– Vi på Dansnät Jönköping försöker bjuda på högkvalitativ modern dans med internationell prägel. Här får Jönköpingsborna lyxen att uppleva samtida danskonst i världsklass på lokala scener, säger Lia Sandberg Moustogianni, kultursekreterare med inriktning mot dans.

– Dansnät har, som vanligt, levererat en högintressant säsong med det bästa av samtida dans som vi kan se i Sverige idag. Missa inte den här starka avslutningen, säger Susan Bolgar, avdelningschef Kulturproduktion.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.