Stor SSU-kampanj i länet för att sänka högerns låglönepolitik

Nu har startskottet gått för SSU:s vårkampanj som ska avväpna högerns förslag om att sänka lönerna. Under tre veckor kommer ungdomsförbundet ge sig ut på skolor i Jönköpings län för att prata med unga om vad som egentligen behövs – utbildningssatsningar. Totalt planerar SSU-distriktet över femton skolkampanjer i länet.

De borgerliga partierna och andra aktörer på högerkanten har under en tid på olika sätt föreslagit sänkta ingångslöner. Det är, enligt dem, svaret på att få in unga och nyanlända på arbetsmarknaden. Men nu går SSU till motangrepp.

–         – Sänkta löner är helt fel svar. När över 100 000 jobb är lediga är nyckeln till framgång för både individen och samhället bra utbildning för att ta de lediga jobben. Högerns påhittade låglönejobb och sänkta löner är svaret på ett problem som inte existerar, säger Anna Franzén, distriktsordförande för SSU Jönköpings län.

Udda grepp ska sätta fingret på problemet

Genom en kampanj på Snapchat, ett av de snabbast växande sociala medierna för unga, vill SSU rikta sig direkt till sin målgrupp.

–         – Vårt budskap är att bästa sättet att få jobb och en bra framtid är att ha rätt utbildning. Därför kommer vi besöka skolor i länet och hålla mer än femton kampanjer för att prata med unga om att högern har fel och att unga förtjänar bättre än påhittade låglönejobb, säger Anna Franzén.

Besök av SSU-topp

Under kampanjens tredje vecka gästas SSU Jönköpings län av Andrea Törnestam, förbundssekreterare för SSU. Den 18 april ska Törnestam bland annat hjälpa till att värva medlemmar och prata med elever om framtidens arbetsmarknad på Holavedsgymnasiet i Tranås.

–          – Nyckeln till att stå rustad för arbetsmarknaden är utbildning. Vi vet att de som saknar utbildning har svårt att få jobb. Då måste svaret givetvis vara att de personerna ska kunna utbilda sig. Högern vill däremot göra tvärt om, och låsa in människor i fattigdom genom en usel låglönepolitik, säger Andrea Törnestam, förbundssekreterare SSU.

Om kampanjen

SSU:s vårkampanj handlar om framtidens arbetsmarknad. Just nu skriker högern högt om att de vill se en ny slags låglönejobb. En helt ny arbetsmarknad med hitte-på-jobb som ingen har efterfrågat. Det tycker SSU är både farligt och dumt. Unga behöver fler möjligheter, inte färre.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.