”MITT JÖNKÖPING” – från Jmini till Scandinavian Photo

Hur ser ditt Jönköping ut? Kommunen är stor och vi ser på Jönköping med olika ögon. Nu kan man se hur 12 fotografer i Bankeryds Fotoklubb valt att visa upp sitt Jönköping i utställningshallen på Scandinavian Photo i Bankeryd.

En gång i månaden under hela 2015 har en fotograf i Bankeryds Fotoklubb fått möjlighet att publicera sina bilder från Jönköpings kommun under rubriken ”Mitt Jönköping genom en fotografs ögon” i JMini. Det har blivit en slags följetong med 10 – 20 bilder samt en presentation av fotografen varje gång, och syftet har varit att försöka ge såväl en personlig som en mångfacetterad upplevelse av vår kommun.

Något liknande har man inte gjort i klubben tidigare och det har fångat upp en del medlemmar, som kanske inte är så intresserade av tävlingar, men som ändå vill visa upp sina bilder.

Som grädde på moset har vi nu fått ställa ut ett urval av bilderna på Scandinavian Photo under april månad. Måndag 4 april var 4 klubbmedlemmar på plats och hängde upp de 47 bilderna och den 29 april kommer de att plockas ned.

De deltagande fotograferna tycker att det har varit mycket roligt att få sina bilder publicerade i JMini, men det är också något speciellt med att tillsammans få visa upp dem ”på riktigt” i en förhoppningsvis! spännande och varierad utställning i luftiga och ljusa lokaler. Det har varit en rolig resa; från JMini till Scandinavian Photo!

Monica Engstrand för Bankeryds Fotoklubb

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.