Tusentals personer i Jönköpings län deltar i aktion mot skräp

Nu drar Sveriges största aktion mot nedskräpning, Håll Sverige Rents skräpplockarkampanj ”Vi Håller Rent”, i gång. Förra året deltog 22 616 personer i Jönköpings län. I år hoppas Håll Sverige Rent på ännu större engagemang.

– Nedskräpningen ökar och våra hav är fulla med skräp. Det är ditt och mitt skräp, och det försvinner inte av sig själv. Med kampanjen vill vi inspirera personer i Jönköpings län till att låta bli att kasta skräp nu och i framtiden, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

Nedskräpningen är en fråga som engagerar de flesta. Allt från privatpersoner, företag och organisationer deltar varje år i skräpplockarkampanjen, som pågår under perioden 1 april–31 maj.

Alla förskolebarn och skolelever som är med och plockar skräp får också lära sig om nedskräpning och återvinning med hjälp av ett pedagogiskt material som Håll Sverige Rent har tagit fram.

– Varje år får Håll Sverige Rent närmare en miljon människor att plocka skräp. Det skapar en medvetenhet kring problemet med nedskräpning – en medvetenhet som vi hoppas leder till ändrade attityder och beteenden, säger Johanna Ragnartz i ett pressmeddelande.

Förra året deltog 804 570 skräpplockare i hela Sverige. IJönköpings län deltog 22 616 skräpplockare. Totalt deltog 283 av landets 290 kommuner. Västra Götaland var det län som hade flest skräpplockare, och bara i Göteborgs stad deltog totalt 184 200 personer.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.