Albin Blomqvist ny assisterande tränare till HC Dalen

HC Dalen har gjort klart med assisterande tränare till Per Gustafsson inför kommande säsong. Albin Blomqvist 23 årig skåning är den som tar sig an utmaningen. Albin var en ung lovande hockeyspelare som fick avsluta sin egen hockeykarriär alldeles för tidigt.

Karriären tog slut redan som 20 åring 2013. Efter flera hjärnskakningar kunde Albin inte fortsätta spela vilket var en traumatisk upplevelse för Albin. Han hade satsat allt på att bli NHL spelare och redan tjugo år gammal var drömmen över.  Albin kommer ursprungligen från Osby, där han började spela ishockey men upptäcktes av Linköping HC och spelade där juniorhockey under två säsonger. Gjorde det så bra att han också spelade med U17 och U18 landslagen och var med och vann JVM silver 2011. Levde drömmen och åkte över Atlanten och spelade två säsonger med WHL laget Lethbridge Hurricanes.

Efter några hjärnskakningar för den reslige backen 192 cm i Linköping så fick han sista säsongen i Lethbridge en ny rejäl hjärnskakning som blev slutet på spelar karriären.

Albin har två bröder Axel och Anton som också spelar ishockey och båda har representerat Sverige med juniorlandskamper som meriter. Yngre brodern Axel 21 år har de senaste fyra säsongerna spelat i ligorna WHL, AHL och ECHL. Äldre brodern Anton Har under större delen av sin karriär spelat för Malmö Redhawks men förra säsongen med IK Pantern i Allsvenskan.

När drömmen som elitspelare var över för Albin och den största besvikelsen hade lagt sig, ville han gärna vara kvar inom hockeyn som han älskade så mycket. Han påbörjade en tränarkarriär som är i sin linda, men nu ska fortsätta i HC Dalen.  Albin har utbildat sig förutom att vara istränare också som fystränare

Albin har varit ansvarig för Olofströms hockeygymnasium och tränare för Olofströms J18 och J20 lag. Han har också jobbat som personlig tränare och föreläser om hjärnskakningar.

–       Jag är glad att få Albin som hjälptränare då jag lärt känna honom som en seriös och ambitiös kille, dessutom är det kul med unga killar som vill framåt i karriären och att satsa ungt stämmer bra överens med HC Dalens policy när vi rekryterar spelare. Han har trots sin ålder varit med om en hel del, så det skall bli riktigt kul att få jobba tillsammans med Albin.  Albins kunskaper inom  fysträning kommer väl till pass och blir en del som han också får jobba med säger Per Gustafsson.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.