Familjedag & kosläpp på Tenhults naturbruksgymnasium

På söndag förmiddag den 1 maj är det dags för naturbruksgymnasiets mjölkkor i Tenhult att springa ut på grönbete, en populär och mycket välbesökt attraktion som skolan arrangerar tillsammans med Arla. Parallellt med kosläppet pågår det också familjedag med andra roliga aktiviteter på några av skolans övriga anläggningar skriver Tenhults naturbruksgymnasium i ett pressmeddelande.

Ankvallning – årets nyhet
Nytt inslag för i år är ankvallning, en rolig och publikvänlig uppvisning där vallhundar visar sin förmåga att valla runt ankor istället för får. Andra populära aktiviteter är traktorkörning, halmhopp, ansiktsmålning, rundvandring i skolans minizoo och agility med egen hund. Den som är trädgårdsintresserad kan få råd och tips av skolans trädgårdslärare. Där kommer också finnas sommarplantor och ekologiska grönsaker till försäljning som skolans särskoleelever drivit upp, samt perenner ur Grönt kulturarvs sortiment.

Själva kosläppet sker klockan 11.00 i Klevarp, skolans mjölkproduktionsanläggning. Många besökare förväntas så kom i god tid!

 

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.