Lång idrottsfest inleds i Jönköping

Jönköping står inför en idrottssommar av sällan skådat slag. Med start den 5 maj kommer tusentals tävlande och andra besökare att gästa kommunen i samband med flera internationella arrangemang.

—Detta är en enorm chans att sätta Jönköping på den internationella kartan för helt nya grupper av besökare, säger Carl Gustaf Tollén, eventansvarig för Destination Jönköping i ett pressmeddelande.

Räkna med fest och mängder av vältränade besökare i kommunen med start nästa vecka. Under sommaren förläggs inte mindre än fyra stora internationella idrottsarrangemang i Jönköping, varav tre är EM eller VM.

— Detta har vi tillsammans med klubbar och föreningar i Jönköping arbetat under lång tid och hårt med och vi stolta över lyckats få hit så många stora event under 2016 säger Carl Gustaf Tollén, eventansvarig för Destination Jönköping.

Redan nästa vecka inleds idrottsfesten med EM i mountainbike 5-8 maj. Senast Sverige arrangerade ett internationellt mästerskap på cykel var i Åre 1999. Nu är platsen Huskvarnas höjder, där uppåt femhundra cyklister från ett trettiotal länder kommer att göra upp om medaljerna.

VM i muaythai 18-28 maj Ett av världens största kampsportsevent, världsmästerskapen i thaiboxning, arrangeras för första gången utanför Asien vilket innebär att fler än 700 tävlande från 64 länder väntas till Kinnarps Arena i Jönköping. Stor invigningsceremoni hålls 18 maj.

Den 10 juli är det dags för IRONMAN 70.3 Jönköping, en triathlontävling på halvdistans med 1,9 kilometer simning, 9 mil cykling och 21,1 kilometer löpning i och omkring Jönköping. 2 000 deltagare från över 40 länder deltar i arrangemanget som är en kvalificeringstävling till VM.

EM i barfotaåkning 2-6 augusti, innebär att Rocksjön i Jönköping hamnar i internationellt strålkastarljus. Det är första gången detta EM arrangeras i Sverige. I cirka 60 km/h tävlar de barfotaåkande i tre grenar. Slalom, trick och hopp, där det gäller att hoppa så långt som möjligt och landa på fötterna.

– Nu gäller det att vi alla som bor, lever och verkar i vår kommun visar upp ett värdskap som får deltagarna att slås av häpnad säger Carl Gustaf Tollén, eventansvarig för Destination Jönköping.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.