Restaurangägare och idrottsman fälldes idag

Fyra män från Eksjö, två från Jönköping och en en man från Stockholmstrakten åtalades för inblandning i den härva där de ska ha haft en stor knarkfabrik Undenäs i Karlsborgs kommun. Idag dömdes de alla för narkotikabrott.

Två av de dömda männen är bröder och hemmahörande i Jönköping. Den ena av dem två driver en restaurang och är dessutom en före detta idrottsman.

Straffet redan verkställt
Samtliga sju åtalade, fälls i Skaraborgs tingsrätt, men bara fyra får fängelse som påföljd. 
Idrottsmannen och restaurangägaren från Jönköping får ett fängelsestraff på fem månader, men rätten bedömer att hans straff är verkställt då han har suttit häktad under en längre tid. Hans bror däremot, får fyra år och sex månaders fängelse.

Jönköpingsbo en av ledarna
Restaurangägarens bror anses vara en av huvudpersonerna bakom knarkfabriken, tillsammans med en av männen från Eksjö och en från Stockholm. Restaurangägaren och idrottsmannen har erkänt brott, men hans roll i härvan, har handlat om att överlåta cannabis och han döms i nio fall för överlåtelse av narkotika, samt två fall av ringa narkotikabrott. Det var restaurangägarens bror som köpte och stod på den fastighet som odlingen av cannabisen ägde rum. 

Mildare straff
Tre av männen från Eksjö döms till skyddstillsyn och två av dem också till samhällstjänst på 140, respektive 160 timmar. Den fjärde Eksjömannen, beskrivs som en av de drivande och får ett fängelsestraff på fyra år för grova narkotikabrott. 
Mannen från Stockholm döms också han för grovt narkotikabrott och får tre och ett halvt års fängelse. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.