Klartecken för vårdcentralen i Forserum

Efter en tids osäkerhet för invånarna i Forserum är det nu helt klart att Bräcke diakoni tar över driften av den nedläggningshotade vårdcentralen på orten.

– Vi är både glada och stolta över att få vara med och driva verksamheten vidare med den fantastiska personal som redan finns, säger Erik Andersson, områdeschef på Bräcke diakoni i ett pressmeddelande.

Distriktsläkaren och tidigare ägaren, Berndt Svensson, fortsätter även han att arbeta vidare men får nu hjälp och stöttning på plats av andra läkare från Bräcke diakoni.

Vårdcentralen drivs vidare som en filial till Bräcke diakonis vårdcentral Nyhälsan i Nässjö.

– På så sätt får vi möjlighet att hjälpa varandra mellan enheterna. Vi kan också öka kompetensen och utveckla våra verksamheter snabbare i både Forserum och Nässjö, säger Erik Andersson.

Kraven på verksamhetens öppettider är lägre än tidigare men filialen kommer trots det att hållas öppet måndag-fredag som tidigare. Det kan möjligen bli nödvändigt att hålla stängt vissa klämdagar och under delar av semesterperioden i sommar.

– Berndt har inte haft semester på ett par år och det kan vara svårt att få tag på tillräckligt många semestervikarier, säger Erik Andersson.

Genom att verksamheten drivs som filial till Nyhälsan står invånarna i Forserum inte utan vård om filialen tillfälligt skulle hålla stängt utan får den hjälp som behövs inne på Nyhälsan.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.