Sandagymnasiet vann SM-guld

Sandas NIU-pojkar spelade final mot Hagströmska gymnasiet från Falun i Falun. Matchen slutade 5-3 till Sanda efter periodsiffrorna 1-2, 3-0, 1-1.

Matchen inleddes bäst från hemmalaget Hagströmska som kom ut med mycket energi inför en välfylld hemmahall. Hagströmska tog ledningen med både 1-0 och 2-0 innan Sanda kunde reducera med knappt tre minuter kvar.

– Efter deras 2-0 tycker jag att vi vaknar till liv och börjar spela en bättre och snabbare innebandy än i början av matchen och vi fick ett viktigt reduceringsmål med oss in i paus, säger instruktören Mats Karlsson.

I andra perioden tog Sandakillarna tag i taktpinnen och kunde under knappa sex minuter göra tre raka mål och gå upp i ledning med 4-2 inför sista perioden.

– Vi började andra perioden där vi slutade den första med att föra spelet och ta för oss mer och mer, förklarar Mats Karlsson. Vi spelar en snabbare och mer rörlig innebandy och då fick våra motståndare det jobbigt, fortsätter Mats Karlsson.

I den tredje perioden fortsatte Sanda med att föra spelet utan att få in bollen och Hagströmska kunde sticka upp i några enstaka kontringar men då gjorde målvakten Victor Fredriksson några bra ingripanden. Sanda gjorde 5-2 med knappa två minuter kvar. Hagströmska kunde reducera i spel 6-4, men närmare än så kom aldrig hemmalaget och Sanda kunde jubla över ännu ett bärgat SM-guld.

– Jag missade tyvärr förra årets SM-final, så det var kul att få vinna det här guldet med dessa duktiga elever som visar att de håller en hög klass bland sina jämnåriga, säger Christian Lindahl, en annan av instruktörerna.

Målskyttar i finalen blev: Oskar Malmgren 2, Emil Nilsen, Simon Karlsson och Tobias Zälle.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.