Persson: ”M jagar hellre sjuka än skattefuskare”

Under fredagen hade riksdagen en extrainsatt debatt om skattefusk och svenska bankers agerande. I samband med det presenterade finansminister Magdalena Andersson (S) regeringens tiopunktsprogram för att motverka skattefusk.

– Varje år beräknas skattefusket kosta minst 133 miljarder kronor. Det är pengar som skulle skapa oerhörd utveckling i landet om de användes i välfärd och investeringar, säger riksdagsledamoten Peter Persson från Jönköpings län.

För att komma tillrätta med det skattefusk som årligen undanhåller minst 133 miljarder kronor från staten har regeringen presenterat ett tiopunktsprogram. Där pekar de bland annat på att Skatteverkets resurser behöver förstärkas och att vidta åtgärder mot inhemskt skattefusk och svartarbete. Detta behandlades också, under fredagen, i en extrainsatt debatt om skattefusk och svenska bankers agerande.

– I debatten var det mycket tydligt att det borgerliga blocket, med framförallt Moderaterna och Sverigedemokraterna i spetsen, tycker att arbetet med att stoppa skattefusk går för långt, säger riksdagsledamoten Peter Persson (S).

– Under debatten koncentrerade sig högern på att parata om regelbördor och behovet att att lägre skatter. Överlag hade de en förlåtande attityd, och det är uppenbart att Moderaterna

hellre jagar sjuka och arbetslösa i stället för skattefuskare, säger Peter Persson och avslutar:

– Varje år beräknas skattefusket kosta minst 133 miljarder kronor. Det är pengar som skulle skapa oerhörd utveckling i landet om de användes i välfärd och investeringar.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.