Årets Nyföretagare 2015 i Jönköping

NyföretagarCenter i Jönköping delade ut årets priset Årets nyföretagare Café Starta Eget under fredagen.

I år gick priset till  för tjänsteföretag till Katrin Bååth, Årets Handelsföretag gick till Veronica Ekdahl på Busfrö Nytt & Bytt. Kombinerat tjänte/handelsföretag gick till Torpa Cykelservice AB Magnus Ahnberg

Katrin Bååth AB

Katrin fick hjälp av NyföretagarCentrum under 2014 och deltog bl a i projektet ”Kalasstart med kulturkrock” och i vårt mentorprogram.

Affärsidén:

Katrins affärsidé är att frilansa som art director, stylist, eventkoordinator och designer. Katrin har ett väl inarbetat kontaktnät som hon samarbetar med för att erbjuda sina tjänster. Katrins arbeten präglas av en rak kommunikation.

Hon har gjort en tydlig kundavgränsning och väljer noga vem hon samarbetar med. Samtidigt vågar hon prova nya vägar inom sitt kundsegment. Kunderna spänner från stora koncerner till mindre företag. Katrins arbeten präglas av en känsla för kvalitet in i minsta detalj.

NyföretagarCentrums motivering:

”Katrin har genom strategisk marknadsföring i sociala medier breddat sin målgrupp och därmed utökat sitt kundunderlag. Hennes förmåga att läsa kundens behov resulterar i välarbetade produktioner och hög kundnöjdhet.”

Torpa Cykelservice AB Magnus Ahnberg

Magnus har i samverkan med oss arbetat fram sin affärsplan, vilken skapat en god grund för fortsatt utveckling. Magnus har också framgångsrikt deltagit i vårt mentorprogram.

Affärsidén:

Torpa Cykelservice erbjuder försäljning, reparation och service av cyklar till boende i Jönköping med omnejd.

Nuläge:

Torpa Cykelservice uppvisar ett stabilt resultat de två första verksamhetsåren.

Nya projekt och affärsmöjligheter har skapats i och med trafik- och miljöutvecklingen i Jönköping, t ex försäljningen av elcyklar och kommunens erbjudande om cyklar till personalen. Det sistnämnda har gett Torpa Cykelservice möjlighet att utveckla affärerna med serviceavtal.

NFC:s motivering:

”Magnus har under kort tid byggt upp sitt affärsmannaskap och sina erbjudanden. Verksamheten har konsekvent utvecklats med ett starkt fokus på god kundservice.”

Firma Veronica Ekdahl AB – Busfrö Nytt & Bytt

Veronica besökte NyföretagarCentrum i april 2014 för att diskutera ett nytt franchise-koncept som skulle etableras i Jönköping. Vi tittade på franshcie- och hyresavtal och de juridiska aspekterna kring detta.

Affärsidén:

En fräsch second-hand butik med bra läge i centrum där kunderna har möjlighet att lämna in barn- och damkläder till försäljning. Kunden får 40% av försäljningspriset. Överblivna varor skänks till Human Bridge.

Veronica har på ett och ett halvt år etablerat sin butik med bra läge på Smedjegatan i Jönköping. Utbudet har förutom kläder utökats med heminredning. Omsättningen kommer att fördubblas andra året.

NFC:s motivering:

”Veronica har med stor drivkraft och sin samlade erfarenhet byggt upp sin butik till ett välkänt varumärke. Hon har kombinerat affärsmässighet med socialt ansvar och även utvecklat sitt erbjudande att omfatta fler produkter.”

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.