Ingen återinflyttning till brandskadad fastighet idag

Ingen av de drabbade hyresgästerna i den brandhärjade fastigheten på Nygatan i Huskvarna kan flytta tillbaka till sin lägenhet idag. Det står klart sedan en första skadebesiktning visat att husets ventilations-, el- och vattenledningssystem fått skador. Nu görs en mer ingående kartläggning.

Under måndagsförmiddagen träffades representanter för fastighetsägare, saneringsbolag, räddningstjänst och polis för att tillsammans diskutera möjligheten för drabbade hyresgäster att flytta tillbaka till sin bostad under dagen.

Vid mötet framkom att fastighetens ventilationssystem på vinden har så omfattande skador att detta inte är möjligt. Även el- och vattenledningssystemet är skadat.

Exakt hur allvarliga skadorna är, och hur lång tid det tar innan drabbade hyresgäster kommer att kunna flytta tillbaka, ska kartläggas och utredas vidare under dagen. Det kan inte uteslutas att det kan dröja någon dag innan återinflyttning kommer att vara möjlig.

Fastighetsägare, saneringsbolag och räddningstjänst hoppas kunna ge berörda hyresgäster mer information i samband med kvällens informationsmöte.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.