Ökning av nya företag i Jönköpings län i april

Under april månad startades 132 nya företag i Jönköpings län, vilket motsvarar en ökning med 6,5procent jämfört med april i fjol. Den vanligaste bolagsformen fortsätter att vara aktiebolag, som står förnästan tre av fyra nystartade bolag i länet.

– Det är oerhört glädjande nyheter! Detta innebär att allt fler satsar på att förverkliga sina drömmar och starta företag trots att villkoren för landets småföretagare riskerar att bli sämre framöver, säger Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma Spcs.

I april månad startades 5 973 nya företag i Sverige, vilket är 1 374 fler än under samma månad 2015. Det motsvarar en ökning på 29,9 procent och innebär att den uppåtgående trenden för nyföretagandet under årets första månader håller i sig. Hittills i år har antalet nyregistrerade företag i landet ökat med 11,1 procent jämfört med samma period i fjol.

Antalet nyregistrerade aktiebolag ökade med 34,2 procent till 4 131 stycken. Aktiebolag fortsätter därmed att vara den mest populära företagsformen för nya företagare.

Uppåt i 19 av 21 län
Den uppåtgående trenden syns över hela landet: Under april ökade nyföretagandet i 19 av 21 län jämfört med samma månad i fjol. I Kalmar län startades hela 65,1 procent fler företag, vilket är den största ökningen i landet. På andra plats hamnar Kronoberg, med 62,3 procent fler nya företag. Bara i två län minskar nyföretagandet: i Blekinge med 5,8 procent och i Örebro län med 4,6 procent.

– Det är i de små företagen som jobben finns och skapas, och de behövs för att säkra sysselsättningen. Under de senaste 20 åren har runt 600 000 arbetstillfällen skapats i nya företag, varav de allra flesta är just småföretag, säger Boo Gunnarson i ett pressmeddelande.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.