Erik Olofsson klar för Mullsjö AIS

Mullsjö har varit ute efter hans signatur under flera säsonger. Nu är han klar. Erik Olofsson har skrivit på ett tvåårsavtal.?- Kul att äntligen lyckats med en spelare som vi i omgångar försökt värva i ca 5 år. Vi tror dessutom att Erik har en spelstil som lämpar sig mer i SSL än i Allsvenskan och det ska bli väldigt kul att följa utvecklingen, säger sportchef Jesper Axell.

24-årige Erik Olofsson har varit Fagerhult Habo trogen sedan han som sextonåring gjorde A-lagsdebut. När han i år återigen kontaktades av MAIS kände han att han var redo att ta klivet.

– Jag har kanske varit lite feg men i alla fall inte känt mig mogen för det tidigare. Nu känns det helrätt. Jag tror Mullsjös spel passar mig bra, ett fysiskt spel med härlig energi. Och att se Mullsjö spela, det är en helt annan idrott än annan innebandy i bygden. Sedan lockar det ju att få spela ihop med brorsan så klart, säger han.

Brorsan Henrik hann sticka till Warberg innan Erik själv debuterade i Fagerhults A-lag så bröderna Olofsson har faktiskt aldrig tidigare spelat ihop. Får vi tro huvudtränare Andreas Elf, lär Mullsjöpubliken se att Erik brås på Henrik:

– Precis som Henke är han en spelare som man kan använda på flera positioner. En okomplicerad spelartyp som spelar tufft, hårt och går väldigt rakt i sista tredjedelen. Han kräver inte mycket boll i det offensiva spelet men han rör sig på bra ytor och är dessutom en direktavslutare, vilket inte växer på träd.

Under fjolåret stod Erik för 26 poäng (15+11) från sin centerposition i Allsvenskan Södra. Han berättar att han också såg de flesta av Mullsjös hemmamatcher.

– Mullsjö har ju haft en otrolig bredd. Däremot har väl den där riktiga spetsen, och den där utpräglade målskytten saknats i de avgörande lägena, kan jag tycka.

Är det den rollen du går in och tar nu då?

-Haha.. nja, det kanske inte är riktigt där jag ska kliva in. Jag kommer ju främst användas som back i Mullsjö och jag hoppas att jag kan utveckla spelet med boll framför allt. Att jag ska våga ta mer ansvar och bli en mer spelande back. Men det gäller att skynda långsamt. 

Mullsjö AIS är glada att Erik Olofsson nu är klar för två år. Arbetet går nu vidare för att få de sista pusselbitarna på plats.

– Truppen är till största del kvar från förra året och vi har ingen panik. Men det är fler omgångar i år och därför hoppas vi och jobbar på att få in något namn ytterligare, främst avslutare, säger Andreas Elf.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.