Elnätsavgifterna i Jönköpings län stiger

Elnätsavgifterna i Jönköpings län har ökat med 3,3 procent under 2015, trots att den allmänna prisutvecklingen i samhället legat nära noll under samma tidsperiod. Och skillnaderna mellan kommunerna i länet är stora. Det framgår av den årliga Nils Holgerssonundersökningen, som kartlägger avgifter och taxor för ett flerbostadshus i landets samtliga kommuner.

– Miljontals konsumenter drabbas av de kraftigt ökade elnätsavgifterna, trots att det finns en prisreglering. Det innebär att prisregleringen inte ger ett tillräckligt konsumentskydd utan behöver stramas åt ytterligare, säger Roland Jonsson, ordförande i Nils Holgerssongruppen i ett pressmeddelande.
 
Nils Holgerssonundersökningen – som presenteras av Fastighetsägarna, HSB, Hyresgästföreningen, Riksbyggen och SABO – visar att elnätspriserna i Jönköpings läns kommuner under de senaste fem åren ökat med totalt 12,4 procent, vilket motsvarar cirka 273 kronor om året per lägenhet. 

I år ökar elnätsavgifterna i länets kommuner med i genomsnitt 3,3 procent. Störst prisökning har Mulljsö (14,8 procent) medan priserna i Vetlanda har sänkts (-2,2 procent).

Mullsjö har högst avgift i länet (93,8 öre/kWh) medan Jönköping har lägst (53,8 öre/kWh).

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.