Stjärnförfattaren startar konsumentutbildning

Journalistlinjen i Jönköping på SVF blir därmed först ut i landet med konsumentjournalistik på schemat. Nilsson-Padilla kommer att utbilda 40 journaliststudenter i konsumentjournalistik i Jönköping.

En av landets mest profilerade konsumentexperter är på plats i Jönköping för att utbilda journaliststudenter. Daniel Nilsson-Padilla startade upp och var programledare för Aftonbladets konsument-TV vid namn Konsumentdrevet och var även tidningen Metros konsumentexpert. Med förflutet på Resumé, Expressen, lokaltidningar och SVT:s Rapport –uppmärksammades han stort under 2014 med boken om Zlatans barndomsvän Tony Flygare med titeln ”En gång var jag större än Zlatan ”. En bok som gavs ut av Norstedts förlag och som låg etta på boklistorna i Sverige.

Nu berättar Nilsson-Padilla att han under en längre tid diskuterat avsaknaden av en konsumentutbildning i Sverige med linjeledaren Peter Johnson på journalistlinjen på Södra Vätterbygdens Folkhögskola. Något som nu alltså blivit verklighet i Jönköping:

– Betydelsen av konsumentjournalistik är väldigt viktigt – då det når ut till alla människor i landet. Jag ser fram emot att komma till Jönköping för det här viktiga uppdraget. Vi blir först ut i landet med att lära ut konsumentjournalistik på journalistutbildningarna i Sverige. Efter utbildningen kommer eleverna kunna genomföra skarpa konsumentknäck. Det blir ytterligare ett viktigt redskap i deras kunskapsbank, och en stor merit på CV:et – när dom sen ska ge sig ut på arbetsmarknaden, säger Daniel Nilsson-Padilla.

Han har själv tidigare gått på Södra Vätterbygdens Folkhögskolas journalistutbildning och tycker det är roligt att vara tillbaka:

– Det är kul att komma tillbaka till Jönköping. Jag har ju själv gått på journalistutbildningen på SVF. Enligt mig är utbildningen fantastisk. Linjeledaren Peter Johnson har gjort ett kanonjobb och byggt upp journalistutbildningen till en av landets bästa. Det ska nu bli en ära att få jobba med han.

Journalistutbildning på Södra Vätterbygdens Folkhögskola är en rak tvåårig utbildning med undervisning i radio- och TV-produktion.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.